Hoofdgerechten → Take away

Bekijk ons ruim aanbod van hoofdgerechten, en maak tevens uw keuze uit de bijhorende sausen
Scroll naar beneden om de aardappel- en groentebereidingen te kiezen

€ / pers.
Natuurlijk gekweekt varkensfiletgebraad
jagersaus (saus met gebakken champignons, speklardons en geglaceerde zilveruitjes)/
Portosaus / "Archiduc" / roze pepersaus / Bordelaisesaus of streekbiersaus
11,50
→ Het varkensfiletgebraad kan vervangen worden door:
- Dyonnaise gebraad
- gemarineerd gebraad
- jagers gebraad met spek
- dragongebraad
- Edelweissgebraad → florence marinade (kaassmaak)
- herdersgebraad → gemarineerd met sate en peterselie
- Normandisch gebraad → gemarineerd met Normandische kruiden: paprika, tijm, rozemarijn, basilicum,
oregano, koriander, ui, SELDERIJ, knoflook, MOSTERD, chili, peper, laurier, kurkuma, fenegriek, venkel,
nootmuskaat, marjolein, bonenkruid, gember, komijn, kruidnagel, kardemom
- Ardeens gebraad
- gebraiseerde Polderham → kruidige, op lage temperatuur gegaarde nootham
12,00
Varkenshaasje - jagersaus / Portosaus/ "Archiduc" / roze pepersaus / Bordelaisesaus /
streekbiersaus / dragonsaus of wildsaus met boschampignons
13,00
→ Het varkenshaasje kan vervangen worden door:
gemarineerd varkenshaasje of varkenshaasje gastronôme (gepekeld en licht gerookt met houtvuursmaak)
13,50
"Duke of Berkshire" lendefiletgebraad → de parel onder het varkensvlees:
(h)eerlijk,ouderwets, fijn gemarmerd, mals en zoet
jagersaus / Portosaus / "Archiduc" / roze pepersaus / Bordelaisesaus / streekbiersaus of dragonsaus
17,00
Wild zwijnhaasje - wildsaus van truffelnat en boschampignons (enkel tijdens het wildseizoen)17,00
Kalfsnootje - saus van Kriek / jagersaus / Portosaus /
"Archiduc" / roze pepersaus / Bordelaisesaus
18,00
Runds Filet mignon Limousin - Châteaubriandsaus / Portosaus/
"Archiduc" / roze pepersaus / Bordelaisesaus
18,00
Lamskroontje met een korst van oude graanmosterd en peterselie -
sausje van acaciahoning en tijm
19,00
Het beste van het hertenkalf uit eigen streek
wildsausje van truffelnat en boschampignons (enkel tijdens het wildseizoen)
19,50
Op het vel gebakken van suprême van Schorenaer (betere variant van de Mechelse koekoek)
sinaasappelsaus geparfumeerd met Grand-Marnier/ zoetzuur met frambozenbier/
dragonsaus / jagersaus / Portosaus / "Archiduc" / roze pepersaus / Bordelaisesaus
13,00
Gemarineerde hoevekalkoenborst
sinaasappelsaus geparfumeerd met Grand-Marnier/ zoetzuur met frambozenbier/
dragonsaus / jagersaus / Portosaus / "Archiduc" / roze pepersaus / Bordelaisesaus
12,00
→ De gemarineerde hoevekalkoenborst kan vervangen worden door hoevekalkoenborst gastronôme12,50
Op het vel gebraden parelhoenfilets
sinaasappelsaus geparfumeerd met Grand-Marnier/
roze pepersaus / Calvadossausje
15,50
In z'n vet gekonfijte tamme eendenborst
zoetzuur met frambozenbier / honing-balsamicosaus
16,00
Wilde fazantenfilet met parmaham en verse salie -
ganzenleversaus (per 2 personen)
18,00

Alle aardappelbereidingen worden tevens in huis gemaakt

€ / pers.
Onze aardappelkroketten (± 6 stuks per persoon)€ 3,00
Amandeldauphineaardappelen (aardappelkroketten in amandelen gewenteld)€ 3,00
Duchesseaardappelen uit de oven€ 2,50
Gegratineerde dauphinoiseaardappelen€ 3,00
Aardappeltaartje in spekjasje€ 3,20
In hoeveboter gebakken Nicola-aardappelen€ 2,00
Verse aardappelfrietjes€ 2,00

Verse seizoensgroenten worden regelmatig aangepast

€ / portie
In honing gekonfijte witloofstronkjes2,20
Gekarameliseerde appeltjes - wilde veenbessen2,20
In Bordeauxwijn gepocheerde peren - wilde veenbessen2,20
Portobello champignon - duxelle van champignons en sjalotjes, gegratineerd met kaas2,50
Gerissoleerde champignons met geglaceerde meloesuitjes2,50
Oesterzwammen gebakken in hazelnootboter2,50
Bloemkoolroosjes met béchamelsaus en gegratineerd met kaas2,20
Gesauteerde prei in wikkel van wortel2,20
Courgetmandje gevuld met ratatouille van Provençaalse groentjes2,20
Courgetmandje gevuld met brunoise van wortel, knolselder en prei2,20
Fijne boontjes in wikkel van prei2,20
In hoeveboter gebakken snijboontjes in wortelkorfje2,50
San Marzano tomaten gevuld met extra-fijne erwtjes2,20
In balsamico olie gemarineerde Cherrystar tomaatjes in de oven2,20
Jonge geglaceerde worteltjes2,20
Canneloni van chinese kool gevuld met witte en chinese kool2,20
Provencaals gekruid lamskroontje met een zachte knoflook-rozemarijnsaus

Locatie

Adres

Wijnendalestraat 103
8600 Beerst (Diksmuide)

Scroll naar boven