Hoofdgerechten

De hoofdgerechten worden à volonté gereserveerd met een ruim assortiment van 3 warme bijpassende plukverse seizoensgroenten
en een aardappelbereiding naar keuze. Deze worden met verse grondstoffen bereid en in onze eigen keuken klaargemaakt

€ / pers.
Varkensgebraad “Gambrinus” (saus met gebakken champignons, speklardons en geglaceerde zilveruitjes)
of Portosaus / "Archiduc" / roze pepersaus / Bordelaisesaus / streekbiersaus / "Dijonaise"
15,50
→ Het varkensfiletgebraad kan vervangen worden door: (+ 0.5 euro)
- Dyonnaise gebraad
- gemarineerd gebraad
- jagers gebraad met spek
- dragongebraad
- Edelweissgebraad → florence marinade (kaassmaak)
- herdersgebraad → gemarineerd met sate en peterselie
- Normandisch gebraad → gemarineerd met Normandische kruiden: paprika, tijm, rozemarijn, basilicum,
oregano, koriander, ui, SELDERIJ, knoflook, MOSTERD, chili, peper, laurier, kurkuma, fenegriek, venkel,
nootmuskaat, marjolein, bonenkruid, gember, komijn, kruidnagel, kardemom
- Ardeens gebraad
- gebraiseerde Polderham → kruidige, op lage temperatuur gegaarde nootham
15,50
Gebraiseerde nootham "Gambrinus" (saus met gebakken champignons, speklardons en geglaceerde zilveruitjes)
of rodenbachsaus / "Archiduc" / Portosaus / Bordelaisesaus / streekbiersaus / Béarnaisesaus / Choronsaus
15,50
Gebraiseerd melkvarkensboutje (gepekeld en licht gerookt)
"Gambrinus" / "Archiduc" / Portosaus / Bordelaisesaus / streekbiersaus / Béarnaisesaus / Choronsaus
16,50
Varkenshaasje "Gambrinus"(saus met gebakken champignons, speklardons en geglaceerde zilveruitjes)
of rodenbachsaus / Portosaus / "Archiduc" / roze pepersaus / Bordelaisesaus / streekbiersaus
16,50
Varkenshaasje in wildsaus van truffelnat en boschampignons17,00
Varkenshaasje gastronôme (gepekeld en licht gerookt met houtvuursmaak)
rodenbachsaus / "Gambrinus" / "Archiduc" / Portosaus / Bordelaisesaus
wildsaus van truffelnat en boschampignons (+ € 0,50)
17,50
Melkvarkenrugfilet met rodenbachsaus / "Gambrinus" / "Archiduc" / Portosaus / Bordelaisesaus17,50
"Duke of Berkshire" lendefiletgebraad (de parel onder het varkensvlees
(h)eerlijk,ouderwets, fijn gemarmerd, mals en zoet)
met rodenbachsaus / "Gambrinus" / "Archiduc" / Portosaus / Bordelaisesaus
18,00
Wild zwijnhaasje met een wildsausje van truffelnat en boschampignons (seizoen)18,50
Kalfsfilet d'Anvers met saus van Kriek / "Gambrinus" / Portosaus / "Archiduc" / roze pepersaus / Bordelaisesaus22,00
Kalfslende met saus van Kriek / "Gambrinus" / Portosaus / "Archiduc" / roze pepersaus / Bordelaisesaus23,00
Melkkalfskroontje met saus van Kriek / "Gambrinus" / Portosaus / "Archiduc" / roze pepersaus / Bordelaisesaus
(vanaf 40 pers.)
20,50
Rundsgebraad van het witblauwe ras met Châteaubriandsaus / Portosaus / Bordelaisesaus / Béarnaisesaus / Choronsaus17,00
Contrefilet van de dunne lende > witblauw rundvlees (=rundslende = entrecôte, ontvet na het bakken)
met Châteaubriandsaus / Portosaus / "Archiduc" / roze pepersaus / Bordelaisesaus / Béarnaisesaus / Choronsaus
21,00
Côte à l'os van het witblauwe ras, gegrild of gebakken
met Portosaus / Châteaubriandsaus / Bordelaisesaus / "Archiduc" / roze pepersaus / Béarnaisesaus / Choronsaus
22,00
Châteaubriandsteak Châteaubriandsaus / Portosaus / "Archiduc" / roze pepersaus / Bordelaisesaus / Béarnaisesaus / Choronsaus21,00
Rundsfiletpure van het witblauwe ras
met Châteaubriandsaus / Portosaus / "Archiduc" / roze pepersaus / Bordelaisesaus / Béarnaisesaus / Choronsaus
24,00
Alle gerechten met ons inlands rundsvlees (witblauwe ras) kan vervangen worden door Iers Angus rundsvlees
mits een meerprijs van 2,00 euro
+2,00
Lamsbout met tijmkruid en knoflook, bordelaisesaus17,50
Provencaals gekruid lamskroontje met saus van graantjesmosterd / met een zachte knoflook-rozemarijnsaus23,00
Lamskroontje met een korst van oude graanmosterd en peterselie, een sausje van acasia honing en tijm23,00
Het beste van het hertenkalf met een wildsausje van truffelnat en boschampignons23,00
Jonge konijnenrugfilet met duxelle van champignons en sjalotjes - honingsaus17,50
Waterzooi op Gentse wijze
(gepocheerde hoevekip op gestoofde julienne van wortelen, prei en selder en een romige velouté)
15,50
Op het vel gebakken suprême van Schorenaer (betere variant van de Mechelse koekoek)
sinaasappelsaus geparfumeerd met Grand-Marnier / zoetzuur met frambozenbier
17,00
Op het vel gebakken suprême van Schorenaer (betere variant van de Mechelse koekoek)
met dragonsaus / "Gambrinus" / Portosaus / "Archiduc" / roze pepersaus / Bordelaisesaus
17,00
Gemarineerde kalkoenborst met sinaasappelsaus geparfumeerd met Grand-Marnier / Bordelaisesaus16,00
Kalkoenborst met dragonsaus / "Gambrinus" / Portosaus / "Archiduc"
roze pepersaus / currysaus / Bordelaisesaus / Béarnaisesaus / choronsaus
(de kalkoenborst kan vervangen wroden door kalkoenborst gastronôme)
16,00
Op het karkas gebraden parelhoen met sinaasappelsaus geparfumeerd met Grand-Marnier
of met roze pepersaus / Calvadossausje
18,50
Waaier van gelakte tamme eendenborst zoetzuur met frambozenbier / honing-balsamicosaus18,00
Wilde fazantenfilet met parmaham, verser salie en ganzenleversaus21,50

Keuze uit verschillende aardappelbereidingen

  • Aardappelkroketten
  • Amandeldauphineaardappelen (kleine kroketjes in amandelen gewenteld)
  • Duchesseaardappelen uit de oven
  • Gegratineerde dauphinoiseaardappelen
  • Aardappeltaartje met spekreepjes
  • Aardappelfrietjes
  • Aardappelrösties met spek

Supplement hoofdschotel

De prijzen van alle hoofdschotels zijn van toepassing indien het menu uit 4 gangen bestaat of na een starters walking dinner. Indien de genodigden enkel gevraagd worden na of tijdens de maaltijd, worden de porties aangepast. Er wordt altijd 2x nabediend.

  • 6 gangen menu (koud voorgerecht – soep – warm voorgerecht – verfrissend tussendoortje – hoofdschotel – dessert) > hoofdschotel -10%
  • 5 gangen menu (koud voorgerecht – soep – warm voorgerecht of verfrissend tussendoortje – hoofdschotel – dessert) > hoofdschotel -5%
  • 3 gangen menu (soep – hoofdschotel – dessert) (zonder voorgerecht) > hoofdschotel + 20%
  • 3 gangen menu (voorgerecht – hoofdschotel – dessert) (zonder soep) → hoofdschotel + 10%
  • 2 gangen menu (hoofdschotel – dessert) > hoofdschotel +25%
  • 2 gangen menu (voorgerecht – hoofdschotel) > hoofdschotel +20%
  • enkel hoofdgerecht > hoofdschotel +30%
  • Indien er enkel dessert wordt genomen > + 3,5 EURO

De prijzen van alle soepen, voorgerechten, hoofdgerechten en nagerechten zijn van toepassing indien iedereen hetezelfde gerecht neemt.
Indien er toch een keuze gewenst wordt zal er een meerprijs per persoon / gerecht aangerekend worden
(de exacte aantallen moeten vooraf worden doorgegeven).

  • Meerprijs van € 1.00 / persoon → bij 2 soorten saus of 2 soorten aardappelbereidingen.
  • Meerprijs van € 2.00 / persoon → bij 2 soorten soepen
  • Meerprijs van € 2.00 / persoon → bij 2 soorten voorgerechten.
  • Meerprijs van € 2.00 / persoon → bij 2 soorten hoofdgerechten.
  • Meerprijs van € 2.00 / persoon → bij 2 soorten nagerechten

Locatie

Adres

Wijnendalestraat 103
8600 Beerst (Diksmuide)

Scroll naar boven