Allergeneninfo

 informatie over de aanwezigheid van allergenen in de gerechten

Wij werken enkel met dagverse producten.
Mogen wij U daarom vragen U allergenen & intoleranties zeker 24u op voorhand te melden.

!!!: De samenstelling van de gerechten kan steeds wijzigen.

Wij zijn niet verantwoordelijk voor kruisbesmetting en/of restanten gezien alle allergenen
in onze zaak worden verwerkt.

Allergenenlegende:

Veertien verschillende stoffen zijn opgenomen in de lijst van belangrijkste allergenen, die intoleranties of –allergieën kunnen veroorzaken:

1. Glutenbevattende granen, namelijk tarwe (zoals spelt en khorasantarwe), rogge, gerst, haver of de hybride soorten daarvan en producten op basis van glutenbevattende granen.

2. Schaaldieren en producten op basis van schaaldieren.

3. Eieren en producten op basis van eieren.

4. Vis en producten op basis van vis.

5. Aardnoten en producten op basis van aardnoten.

6. Soja en producten op basis van soja.

7. Melk en producten op basis van melk (inclusief lactose)8. Noten, namelijk amandelen, hazelnoten, walnoten, cashewnoten, pecannoten, paranoten, pistachenoten, macadamianoten, en producten op basis van noten.

9. Selderij en producten op basis van selderij.

10. Mosterd en producten op basis van mosterd.

11. Sesamzaad en producten op basis van sesamzaad.

12. Zwaveldioxide en sulfieten in concentraties van meer dan 10 mg/kg of 10 mg/l.

13. Lupine en producten op basis van lupine.

14. Weekdieren en producten op basis van weekdieren.

Koude voorgerechten : Allergeneninfo

Allergenen nr.
Gerookte Parmaham - komkommermandje met cruditeiten en vinaigrette - fantasie van meloen, kiwi en peer10
Kroonjuweel van Noorse en gerookte zalm - mesclunsalade met meloenknikkers en kerstomaatjes - tomatenbalsamicokruidenvinaigrette4
Tiara van zalm gemarineerd in grof zeezout en dille met roze peper en appelbrunoise -carpaccio van Sint-Jakobsvruchten in limoendressing met basilicum olijfolie en koriander4/2
Creatie van tongfilet, zalm, krab en trostomaat met grijze garnalen - fris slaatje met cruditeitenmandje - schaaldierensausje4/2/3
Paupiette van opgerolde zeetong en gerookte zalm - gemengd fris slaatje - garnalencocktailsaus - warme toast
(gerookte heilbot, -zalm, -sprotfilet, -forelfilet, gevuld eitje en cruditeiten)
4/2
Rundscarpaccio van ‘filet pur’ - chips van seranoham - sesamzaadjes - pesto - parmezaankrullen - balsamicosiroop - slaatje met geroosterde nootjes en pijnboompitten11/7/13
Neptunusbord, gemengd fris slaatje - cruditeiten - klassieke cocktailsaus
(zalm, trostomaat met vissla en grijze garnalen, krabsla, tongscharfilet, zonnevis, gerookte heilbot, - zalm, -sprotfilet, -makreel, gevuld eitje, cruditeiten,...)
4/2/3
Neptunusbord "gastronomique" - gemengd fris slaatje - cruditeiten - kreeftencocktailsaus
(trostomaat met grijze garnalen, krabsla, tongrolletje met zalm en spinazie, langoustines, gamba's, schaaldierenterrine van kreeft, rivierkreeftje, gerookte heilbot, -zalm, - sprotfilet, gerookte forelfilet, gevuld eitje, cruditeiten, gemengde sla,...)
4/2/3
Halve kreeft "belle vue" (per 2 pers.)2
Gastronomisch bord met rijke voorgerechten (langoustines, gamba's, oester, gerookte eendenborst, Handsaeme Foie Gras, ...)2
Trio van gastronomische voorgerechtjes met z'n garnituur, een verrassing van de chef

Soepen : Allergeneninfo

Allergenen nr.
Soepje naar keuze met z'n garnituur:
keuze tussen:
tomaten-, pompoen-, asperges-, bloemkool-, broccoli-, prei-, kervel-,
gevogelte-, courgetten-, witloof-, champignons-, komkommer
9/7
Soepje van tomaten met gesmolten kruidenkaas en romeinse kervel9/7
Andalouseroomsoep (paprika - tomaat) met een brunoise van paprika's en kervelpluksels9/7
Helder soepje van gevogelte met een brunoise van fijne groentjes en peterselie7
Roomsoep Crécy (wortel - tomaat) met gerookte heilbotreepjes en romeinse kervel9/7/4
Roomsoep Dubary (bloemkool) met gerookte zalmreepjes en romeinse kervel9/7/4
Zeeuwse mosselroomsoep met brunoise van fijne groentjes en bieslook14/9/7
Soepje van peterselieroom met in pesto gebakken kikkerbilletjes, oesterzwammen, shii také en cantharellen9/7/5
Gevogelteconsommé met saffraan , brunoise van gesueerde groentjes,
gevogeltemousse, flensjespaysanne en kervelpluksels
7/1/9
Romig soepje van paling met venkel, bieslook en steranijs, parfum van Nouilly Prat14/9/7/
Bouillabaisse van het fijnste uit de Noordzee (filet) met rouille2/4/14/7/9/3
Kreeftensoep geparfumeerd met cognac, rouille en romeinse kervel2/7/3

Warme voorgerechten : Allergeneninfo

Allergenen nr.
Koninginnehapje (vol-au-vent van kip in bouché) met luchtige hollandaise saus, slaatje met cruditeiten1/3/7
Kikkerbilletjes op tagliatelle; met lookboter, pesto en fijne tuinkruiden / in de room / op Provençaalse wijze7/1/5
Korstig gebakken kalfszwezerikken - gewokte fijne groenten - kampernoelies - rivierkreeftjes - kreeftensaus7/2
Gebakken ganzelever - gekarameliseerde appelpartjes geflambeerd met calvados - gesueerde witloofchiffonade7
Lauwe salade van gerookte eendeborst - vers gebakken kwartel - walnotenvinaigrette7
Mandje van roze forelfilet met grijze garnalen - opgemonteerde blanke bieslooksaus2/7/4
Gegrilleerde zalmsuprème - kort roergebakken spinazie - bladerdeeggebakje, Dijonaisesaus met mosterdzaadjes7/1/10/4
Wit van griet - kruidencroustillade van oude kaas, boter en panko - Nantuasaus7/1/2/9/4
Noorse gestoomde zalmfilet - in boter gebakken slierasperges - broccoliroosjes - tomatenconcassé - Hollandse saus (seizoen)7/3/4
Op vel gebakken kabeljauwhaasje - geconcasseerde tomaatjes - broccoliroosjes - romig sausje van rivierkreeften7/2/4
Gebakken filet van rogvleugel met een duxelle van shii-take - opgemonteerde paprikaboter7/4/
Licht gegrilleerde staartvisfilet - krokante preilinten - graantjesmosterdsaus4/7/10
Gestoomde zeetongreepjes dugleré (met mosseltjes, grijze garnalen en champignons)4/14/2/7
Gegratineerd zeepannetje op Oostendse wijze4/7
Gepocheerde rolletjes van zeetong, Noorse zalm en spinazie - saffraanzabaglione - fijne gesueerde groentjes3/7/4
Noordzeepalletje van hondstongfilet, zalm, in look gebakken scampi - kort gewokte groentjes - Chablissausje met saffraan4/2/7
Noordzeepalletje van tongfilet, chinookescalope, St.-Jacobsvrucht en in look gebakken scampi - kort gewokte groentjes - Chablissausje met saffraan4/2/7
Taartje van pladijsfilet gevuld met soufflé van wilde zalm - luchtige champagnesaus4/7
Met Richard geflambeerde scampi - licht currysausje - geconfijte cassé, timbaaltje van wilde rijst en ananas2/7
Rivierpaling "Notredame" (roomsaus met look, paprikapesto en tuinkruiden) / Provençale / in het groen14/7
Op de teppanyaki gebakken St.-Jakobsvruchten - geconfijt witloof - geblust met Xérès-sherry azijn, crème van langoustienes2/7
Halve kreeft “à la nage” - krokante groentenflenters - Américainesaus2/7/9/3/10

Tussendoortjes : Allergeneninfo

Allergenen nr.
Sorbet van groene appels met cider en calvados
Soepje van tomaten met gesmolten kruidenkaas en romeinse kervel7
Sorbet van peer met Poire Williams
Sorbet van citroen met citroenjenever
Sorbet van bosvruchten met frambozenlikeur
Sorbet van aardbeien met aardbeiendaiquiri
Sorbet van passievruchten met passiewodka
Ijsgekoelde jonge, oude of fruitjenever1
Tulp met sorbet omkranst met verse vruchten1/3
Helder soepje van vruchten en Champagne - sorbet naar keuze

Hoofdgerechten : Allergeneninfo

Allergenen nr.
“Gambrinus” (saus met gebakken champignons, speklardons en geglaceerde zilveruitjes)14,00
Portosaus14,00
"Archiduc"14,00
Varkensgebraad “Gambrinus” (saus met gebakken champignons, speklardons en geglaceerde zilveruitjes)
of Portosaus / "Archiduc" / roze pepersaus / Bordelaisesaus / streekbiersaus / "Dijonaise"
14,00
Varkensgebraad “Gambrinus” (saus met gebakken champignons, speklardons en geglaceerde zilveruitjes)
of Portosaus / "Archiduc" / roze pepersaus / Bordelaisesaus / streekbiersaus / "Dijonaise"
14,00
Varkensgebraad “Gambrinus” (saus met gebakken champignons, speklardons en geglaceerde zilveruitjes)
of Portosaus / "Archiduc" / roze pepersaus / Bordelaisesaus / streekbiersaus / "Dijonaise"
14,00
Varkensgebraad “Gambrinus” (saus met gebakken champignons, speklardons en geglaceerde zilveruitjes)
of Portosaus / "Archiduc" / roze pepersaus / Bordelaisesaus / streekbiersaus / "Dijonaise"
14,00
Varkensgebraad “Gambrinus” (saus met gebakken champignons, speklardons en geglaceerde zilveruitjes)
of Portosaus / "Archiduc" / roze pepersaus / Bordelaisesaus / streekbiersaus / "Dijonaise"
14,00
varkensgebraad14,00
gelardeerd gebraad (met spek doorstoken)14,00
Ardeens gebraad (gepekeld en licht gerookt)14,00
Het varkensgebraad kan vervangen worden door gelardeerd gebraad (met spek doorstoken),
Ardeens gebraad (gepekeld en licht gerookt), Dyonnaisegebraad (met mosterd gemarineerd),
Orloffgebraad (met kaas en hesp), duivelsgebraad (lichtjes pikant), lentegebraad (met groene kruiden),
zomergebraad (met zongedroogde tomaten), keizersgebraad (gemarineerd),
Bombay grillgebraad (licht zoete marinade), Bougondisch gebraad (gekruid feestgebraad),
Bretoens gebraad (met looktintje), dragongebraad, Duits gebraad (grillgebraad)
14,00
Het varkensgebraad kan vervangen worden door gelardeerd gebraad (met spek doorstoken),
Ardeens gebraad (gepekeld en licht gerookt), Dyonnaisegebraad (met mosterd gemarineerd),
Orloffgebraad (met kaas en hesp), duivelsgebraad (lichtjes pikant), lentegebraad (met groene kruiden),
zomergebraad (met zongedroogde tomaten), keizersgebraad (gemarineerd),
Bombay grillgebraad (licht zoete marinade), Bougondisch gebraad (gekruid feestgebraad),
Bretoens gebraad (met looktintje), dragongebraad, Duits gebraad (grillgebraad)
14,00
Het varkensgebraad kan vervangen worden door gelardeerd gebraad (met spek doorstoken),
Ardeens gebraad (gepekeld en licht gerookt), Dyonnaisegebraad (met mosterd gemarineerd),
Orloffgebraad (met kaas en hesp), duivelsgebraad (lichtjes pikant), lentegebraad (met groene kruiden),
zomergebraad (met zongedroogde tomaten), keizersgebraad (gemarineerd),
Bombay grillgebraad (licht zoete marinade), Bougondisch gebraad (gekruid feestgebraad),
Bretoens gebraad (met looktintje), dragongebraad, Duits gebraad (grillgebraad)
14,00
Het varkensgebraad kan vervangen worden door gelardeerd gebraad (met spek doorstoken),
Ardeens gebraad (gepekeld en licht gerookt), Dyonnaisegebraad (met mosterd gemarineerd),
Orloffgebraad (met kaas en hesp), duivelsgebraad (lichtjes pikant), lentegebraad (met groene kruiden),
zomergebraad (met zongedroogde tomaten), keizersgebraad (gemarineerd),
Bombay grillgebraad (licht zoete marinade), Bougondisch gebraad (gekruid feestgebraad),
Bretoens gebraad (met looktintje), dragongebraad, Duits gebraad (grillgebraad)
14,00
Het varkensgebraad kan vervangen worden door gelardeerd gebraad (met spek doorstoken),
Ardeens gebraad (gepekeld en licht gerookt), Dyonnaisegebraad (met mosterd gemarineerd),
Orloffgebraad (met kaas en hesp), duivelsgebraad (lichtjes pikant), lentegebraad (met groene kruiden),
zomergebraad (met zongedroogde tomaten), keizersgebraad (gemarineerd),
Bombay grillgebraad (licht zoete marinade), Bougondisch gebraad (gekruid feestgebraad),
Bretoens gebraad (met looktintje), dragongebraad, Duits gebraad (grillgebraad)
14,00
Het varkensgebraad kan vervangen worden door gelardeerd gebraad (met spek doorstoken),
Ardeens gebraad (gepekeld en licht gerookt), Dyonnaisegebraad (met mosterd gemarineerd),
Orloffgebraad (met kaas en hesp), duivelsgebraad (lichtjes pikant), lentegebraad (met groene kruiden),
zomergebraad (met zongedroogde tomaten), keizersgebraad (gemarineerd),
Bombay grillgebraad (licht zoete marinade), Bougondisch gebraad (gekruid feestgebraad),
Bretoens gebraad (met looktintje), dragongebraad, Duits gebraad (grillgebraad)
14,00
Het varkensgebraad kan vervangen worden door gelardeerd gebraad (met spek doorstoken),
Ardeens gebraad (gepekeld en licht gerookt), Dyonnaisegebraad (met mosterd gemarineerd),
Orloffgebraad (met kaas en hesp), duivelsgebraad (lichtjes pikant), lentegebraad (met groene kruiden),
zomergebraad (met zongedroogde tomaten), keizersgebraad (gemarineerd),
Bombay grillgebraad (licht zoete marinade), Bougondisch gebraad (gekruid feestgebraad),
Bretoens gebraad (met looktintje), dragongebraad, Duits gebraad (grillgebraad)
14,00
Het varkensgebraad kan vervangen worden door gelardeerd gebraad (met spek doorstoken),
Ardeens gebraad (gepekeld en licht gerookt), Dyonnaisegebraad (met mosterd gemarineerd),
Orloffgebraad (met kaas en hesp), duivelsgebraad (lichtjes pikant), lentegebraad (met groene kruiden),
zomergebraad (met zongedroogde tomaten), keizersgebraad (gemarineerd),
Bombay grillgebraad (licht zoete marinade), Bougondisch gebraad (gekruid feestgebraad),
Bretoens gebraad (met looktintje), dragongebraad, Duits gebraad (grillgebraad)
14,00
Het varkensgebraad kan vervangen worden door gelardeerd gebraad (met spek doorstoken),
Ardeens gebraad (gepekeld en licht gerookt), Dyonnaisegebraad (met mosterd gemarineerd),
Orloffgebraad (met kaas en hesp), duivelsgebraad (lichtjes pikant), lentegebraad (met groene kruiden),
zomergebraad (met zongedroogde tomaten), keizersgebraad (gemarineerd),
Bombay grillgebraad (licht zoete marinade), Bougondisch gebraad (gekruid feestgebraad),
Bretoens gebraad (met looktintje), dragongebraad, Duits gebraad (grillgebraad)
14,00
Het varkensgebraad kan vervangen worden door gelardeerd gebraad (met spek doorstoken),
Ardeens gebraad (gepekeld en licht gerookt), Dyonnaisegebraad (met mosterd gemarineerd),
Orloffgebraad (met kaas en hesp), duivelsgebraad (lichtjes pikant), lentegebraad (met groene kruiden),
zomergebraad (met zongedroogde tomaten), keizersgebraad (gemarineerd),
Bombay grillgebraad (licht zoete marinade), Bougondisch gebraad (gekruid feestgebraad),
Bretoens gebraad (met looktintje), dragongebraad, Duits gebraad (grillgebraad)
14,00
Het varkensgebraad kan vervangen worden door gelardeerd gebraad (met spek doorstoken),
Ardeens gebraad (gepekeld en licht gerookt), Dyonnaisegebraad (met mosterd gemarineerd),
Orloffgebraad (met kaas en hesp), duivelsgebraad (lichtjes pikant), lentegebraad (met groene kruiden),
zomergebraad (met zongedroogde tomaten), keizersgebraad (gemarineerd),
Bombay grillgebraad (licht zoete marinade), Bougondisch gebraad (gekruid feestgebraad),
Bretoens gebraad (met looktintje), dragongebraad, Duits gebraad (grillgebraad)
14,00
Gebraiseerde nootham "Gambrinus" (saus met gebakken champignons, speklardons en geglaceerde zilveruitjes)
of rodenbachsaus / "Archiduc" / Portosaus / Bordelaisesaus / streekbiersaus / Béarnaisesaus / Choronsaus
14,00
Gebraiseerd melkvarkensboutje (gepekeld en licht gerookt)
"Gambrinus" / "Archiduc" / Portosaus / Bordelaisesaus / streekbiersaus / Béarnaisesaus / Choronsaus
14,50
Varkenshaasje "Gambrinus"(saus met gebakken champignons, speklardons en geglaceerde zilveruitjes)
of rodenbachsaus / Portosaus / "Archiduc" / roze pepersaus / Bordelaisesaus / streekbiersaus
14,50
Varkenshaasje in wildsaus van truffelnat en boschampignons15,00
Het varkenshaasje kan vervangen worden door varkenshaasje gastronôme (gepekeld en licht gerookt met houtvuursmaak) of door merkvarkenshaasje - met rodenbachsaus / "Gambrinus" / "Archiduc" / Portosaus / Bordelaisesaus / wildsaus van truffelnat en boschampignons (+ € 0,50)15,00
Melkvarkenrugfilet met rodenbachsaus / "Gambrinus" / "Archiduc" / Portosaus / Bordelaisesaus15,50
Melkvarkenkroontje met rodenbachsaus / "Gambrinus" / "Archiduc" / Portosaus / Bordelaisesaus15,50
"Duke of Berkshire" lendefiletgebraad (de parel onder het varkensvlees > (h)eerlijk,ouderwets, fijn gemarmerd, mals en zoet) met rodenbachsaus / "Gambrinus" / "Archiduc" / Portosaus / Bordelaisesaus16,00
Wild zwijnhaasje met een wildsausje van truffelnat en boschampignons (seizoen)17,00
Kalfsgebraad met saus van Kriek / "Gambrinus" / Portosaus / "Archiduc" / roze pepersaus / Bordelaisesaus17,00
Kalfsmignonette met saus van Kriek / "Gambrinus" / Portosaus / "Archiduc" / roze pepersaus / Bordelaisesaus19,50
Kalfskroontje met saus van Kriek / "Gambrinus" / Portosaus / "Archiduc" / roze pepersaus / Bordelaisesaus18,50
Melkkalfskroontje met saus van Kriek / "Gambrinus" / Portosaus / "Archiduc" / roze pepersaus / Bordelaisesaus18,50
Melkkalfskroontje met saus van Kriek / "Gambrinus" / Portosaus / "Archiduc" / roze pepersaus / Bordelaisesaus15,50
Contrefilet van de dunne lende > witblauw rundvlees (=rundslende = entrecôte, ontvet na het bakken) Châteaubriandsaus / Portosaus / "Archiduc" / roze pepersaus / Bordelaisesaus / Béarnaisesaus / Choronsaus16,50
Côte à l'os van het witblauwe ras, gegrild of gebakken met Portosaus / Châteaubriandsaus / Bordelaisesaus / "Archiduc" / roze pepersaus / Béarnaisesaus / Choronsaus17,00
Châteaubriandsteak "Archiduc" / roze pepersaus / Béarnaisesaus / Choronsaus18,50
Châteaubriandsteak van het witblauwe ras gegrild of gebakken met Portosaus18,50
Rundsfiletpure van het witblauwe ras met Châteaubriandsaus / Portosaus / "Archiduc" / roze pepersaus / Bordelaisesaus / Béarnaisesaus / Choronsaus20,00
Alle gerechten met ons inlands rundsvlees (witblauwe ras) kan vervangen worden door Iers Angus rundsvlees mits een meerprijs van 1,50 euro+1,50
Lamsbout met tijmkruid en knoflook, bordelaisesaus16,00
Provencaals gekruid lamskroontje met saus van graantjesmosterd / met een zachte knoflook-rozemarijnsaus19,00
Lamskroontje met een korst van oude graanmosterd en peterselie, een sausje van acasia honing en tijm19,00
Struisvogelfilet met rozemarijn in Portosaus / "Archiduc" / roze pepersaus / Bordelaisesaus / streekbiersaus21,00
Struisvogelfilet met rozemarijn en een wildsausje van truffelnat en boschampignons21,00
Kangoeroefilet met rozemarijn in Portosaus / "Archiduc" / roze pepersaus / Bordelaisesaus / streekbiersaus16,00
Kangoeroefilet met rozemarijn en een wildsausje van truffelnat en boschampignons16,00
Het beste van het hertenkalf met een wildsausje van truffelnat en boschampignons20,00
Jonge konijnerug gevuld met duxelle van champignons en sjalotjes in een jasje van parmahesp, honingsaus15,50
Waterzooi op Gentse wijze (gepocheerde hoevekip op gestoofde julienne van wortelen, prei en selder en een romige velouté)13,50
Piepkuikens met sinaasappelsaus geparfumeerd met Grand-Marnier en seizoengroenten16,00
Mechelse koekoek (hoevekip) sinaasappelsaus geparfumeerd met Grand-Marnier / zoetzuur met frambozenbier15,00
Mechelse koekoek met dragonsaus / "Gambrinus" / Portosaus / "Archiduc" / roze pepersaus / Bordelaisesaus15,00
Gemarineerde kalkoenborst met sinaasappelsaus geparfumeerd met Grand-Marnier / Bordelaisesaus14,00
Kalkoenborst met dragonsaus / "Gambrinus" / Portosaus / "Archiduc" / roze pepersaus / currysaus / Bordelaisesaus / Béarnaisesaus / choronsaus (de kalkoenborst kan vervangen wroden door kalkoenborst gastronôme)14,00
Op het karkas gebraden parelhoen met sinaasappelsaus geparfumeerd met Grand-Marnier / roze pepersaus / Calvadossausje16,00
Gebakken jonge bosduifjes op een nestje van gefruite selder17,50
Waaier van gelakte tamme eendenborst zoetzuur met frambozenbier / honing-balsamicosaus16,00
Wilde fazantenfilet met parmaham, verser salie en ganzenleversaus18,00

Nagerechten : Allergeneninfo

Allergenen nr.
Crumble bodem met biscuit en appeltjes- karamelmousse - peer in chocolade bavarois5,50
Crispgebak met crème brulée en speculoos - Anglaisesaus - boeketje van fruit.5,00
Biscuit met slagroom en vers fruit (of op pièce montez)4,00
Fruittaart4,00
Bavarois naar keuze (passievruchten, aardbeien, frambozen, chocolade, vanille) met z'n saus en fruitgarnituur7,00
Waaier van chocolademousses5,00
Javanais (Crème au beurre met chocolade) met vanillesaus7,00
Misérable (amandelbiscuit met vanilleroomboter) met Engelse crème7,00
Assortiment van kleine nagerechten (keuze tussen alle hierboven vermelde nagerechten) > 2,00 € per stuk
* gegarneerd met verse vruchten > +1,50 €
Assortiment van drie kleine nagerechten6,00
Assortiment van drie kleine nagerechten gegarneerd met verse vruchten7,50
Groot dessertbord "Notredame"9,50
Panna cotta - rode vruchten - cassis bessen cake - boeketje van fruit7,00
Huisgemaakte "Tarte Tattin": Warme omgekeerde appeltaart met vanilleroomijs6,50
Buffet van koude en warme nagerechten12,50
Roomijs met warme chocoladesaus5,50
Roomijs met verse vruchtensla, fruitcoulis en slagroom6,50
Roomijs omkranst met verse vruchten, fruitcoulis en slagroom7,00
Roomijs in tulpgebak omkranst met verse vruchten, fruitcoulis en slagroom8,00
Praalijs met warme chocoladesaus of frambozencoulis7,00
Praalijs met verse vruchtensla en slagroom7,50
Praalijs omkranst met verse vruchten, frambozencoulis en slagroom8,50
Praalijs in tulpgebak omkranst met verse vruchten, frambozencoulis en slagroom9,00
Gevulde botersoesjes met vanilleroomijs - warme chocoladesaus6,50
Met calvados geflambeerde warme appeltaart met vanilleroomijs6,00
Gratin van zabaglione en vruchten6,00
Pannekoeken geflambeerd met Grand Marnier in sinaasappelsaus5,00
Pannekoeken met roomijs en warme chocoladesaus6,00
Koffie3,00
Koffie met versnaperingen3,50
Koffie met petit fours5,00

Koude schotels & - buffetten : Allergeneninfo

Allergenen nr.
Koude vleesschotel (soorten zoals op het koud buffet) met groenten, aardappelen en sausjes1/9/3
Koude visschotel I: met groenten, aardappelen en sausjes
(zie koude voorgerechten > Neptunusbord, maar als hoofdschotel)
2/3/4/9/1/7
Koude visschotel II: met groenten, aardappelen en sausjes
Koude visschotel II: met groenten, aardappelen en sausjes
2/3/4/9/1/7
Koude vis- en vleesschotel met sla-mix, cruditeiten, aardappelen en sausje1/2/3//4/9/7
Fruits de mer (halve kreeft, rivierkreeftjes, langoustines, gamba's, oesters, kreukels, garnalen, pandalus, ...)1/2/4/14
Koud vis- en vleesbuffet > min. 6 personen
Tomaat met grijze garnalen / zonnevisfilet / visterrine / gerookte heilbot, - zalm, - paling, - sprotjes, - makreel / Noorse zalm “en belle vue” / krabcocktail / pandalus / rivierkreeftjes / ...
Varkensrug / tussenrib / natuurhamrol met asperges / gerookte Parmaham / gerookte eendenborst / gemarineerde kalkoenborst / kippenpilon / ...
Verse cruditeiten (tomaten-, komkommer-, knolselder-, wortel-, gemengde sla, ...) / Creoolse rijst / fijne boontjes / broccoli / bloemkool "Vincent" / gevulde eitjes / vinaigrette aardappelen / sausen / broodjes / boter, ...
1/2/3/4/7
Gastronomisch luxe koud buffet
Kreeft / Tomaat met grijze garnalen / tongrolletje met spinazie en zalm / avocado met krabcocktail / Noorse zalm "en belle vue" /Sint-Jakobsterrine / langoustines / gamba's / rivierkreeftjes / pandalus / gerookte forel, - heilbot, - zalm, - paling, - sprotjes / gerookte eendenborst, ... Verse cruditeiten (tomaten-, komkommer-, knolselder-, wortel-, gemengde sla, ...) / Creoolse rijst / fijne boontjes / broccoli / bloemkool "Vincent" / gevulde eitjes - vinaigrette aardappelen - sausen - broodjes - boter, ...
1/2/3/4/7

Warme buffetten : Allergeneninfo

Allergenen nr.
Warm buffet I:
Orloffgebraad - Konijn op grootmoeders wijze - Rundstong in madeirasaus (andere keuzes: Haantjes in de rode wijn - kalkoen Osso bucco - giros - ...) warm trio van plukverse aangepaste seizoensgroenten van eigen bodem Assortiment van 3 bijpassende aardappelbereidingen
7/3/6
Warm buffet II:
Gebraiseerde nootham - gemarineerde kalkoenborstfilet- Nieuw-Zeelandse lamskoteletjes Archiducsaus & Châteaubriandsaus warm trio van plukverse seizoensgroenten van eigen bodem Assortiment van 3 bijpassende aardappelbereidingen
7/3/6
Warm buffet III:
Rundsentrecôte - gebraiseerd melkvarkensboutje - gebakken lamsribbetjes - kalkoenborst gastronôme warm assortiment van 5 plukverse seizoensgroenten van eigen bodem Archiducsaus, Châteaubriandsaus en béarnaisesaus Assortiment van 4 bijpassende aardappelbereidingen
7/3/6/
Warm buffet IV:
Gepocheerde Noordse zalm - Gebakken melkpladijsfilet Chablissausje met saffraandraadjes - rivierkreeftensaus Kort gewokte fijne groentjes (prei, wortel, knolselder) - verse deegwaren - rijst Rundsentrecôte - gebraiseerde nootham - gemarineerde kalkoenborstfilet - gebakken lamsribbetjes Archiducsaus, Châteaubriandsaus en béarnaisesaus warm assortiment van 5 plukverse seizoensgroenten van eigen bodem Assortiment van 4 bijpassende aardappelbereidingen
4/2/7/9/1/6
Gastronomisch luxe warm buffet:
Gebakken zeetong - gepocheerde chinook - geflambeerde scampi - mosselen kikkerbilletjes "Notredame" (roomsaus met look, paprikapesto en tuinkruiden) Chablissausje met saffraandraadjes - rivierkreeftensaus Kort gewokte fijne groentjes (prei, wortel, knolselder) - verse deegwaren - rijst melkvarkenskroontje - Côte à l'os - eendeborstfilet - lamszadel - melkkalfskroontje warm assortiment van 6 plukverse seizoensgroenten van eigen bodem Ganzeleverroomsaus en Châteaubriandsaus Assortiment van 4 bijpassende aardappelbereidingen
4/2/14/7/9/1/6
Combinatie koud en warm buffet:
Prijs koud buffet naar keuze (-30%) + prijs warm buffet naar keuze (-25%) vb.: Koud buffet I > (€ 29,00 - 30% = € 20,30) + (warm buffet IV > € 28,00 - 25% = € 21,00) = € 41,30

Barbecues : Allergeneninfo

Allergenen nr.
Barbecue I:
Gemarineerde kippenpillon - barbecueworst - gebraiseerde nootham - gemengde vleesbrochette verse cruditeiten (tomaten-, komkommer-, knolselder-, wortel-, courgette-, kool-, gemengde sla, bloemkool, broccoli, snijboontjes ,radijs, paprika, kerstomaatjes, ...) - Creoolse rijst - taboulé (couscous) - pasta - aardappelen in de schil - lookboter - koude aardappelen - warme en koude sauzen - broodjes - boter
9/1/7/
Barbecue II:
Lamscotelet in thijmmarinade - gemarineerde kippenpillon - chipolata - gebraiseerd speenvarkenshammetje - gemengde vleesbrochet verse cruditeiten (tomaten-, komkommer-, knolselder-, wortel-, courgette-, kool-, gemengde sla, bloemkool, broccoli, snijboontjes ,radijs, paprika, kerstomaatjes, ...) - Creoolse rijst - taboulé (couscous) - pasta - aardappelen in de schil - lookboter - koude aardappelen - warme en koude sauzen - broodjes - boter
9/1/7
Barbecue III:
Côte à l'os - Lamscotelet in thijmmarinade - chipolata - speenvarken met Provençaalse kruiden - gemarineerde parelhoenbillen verse cruditeiten (tomaten-, komkommer-, knolselder-, wortel-, courgette-, kool-, gemengde sla, bloemkool, broccoli, snijboontjes ,radijs, paprika, kerstomaatjes, ...) - Creoolse rijst - taboulé (couscous) - pasta - aardappelen in de schil - lookboter - koude aardappelen - warme en koude sauzen - broodjes - boter
9/1/7/
Vis- en vleesbarbecue:
Noordse zalm en zeebaars met fijne groentjes en tomatenbrunoise in zilverhemdje. Lamscotelet in thijmmarinade - gemarineerde kippenpillon - chipolata - gebraiseerd speenvarkenshammetje - gemengde vleesbrochet verse cruditeiten (tomaten-, komkommer-, knolselder-, wortel-, courgette-, kool-, gemengde sla, bloemkool, broccoli, snijboontjes ,radijs, paprika, kerstomaatjes, ...) - Creoolse rijst - taboulé (couscous) - pasta - aardappelen in de schil - lookboter - koude aardappelen - warme en koude sauzen - broodjes - boter
4/7/9/1
Gastronomische vis- en vleesbarbecue:
Speetje van scampi - Noordzeevis in papilotte - gerookte makreel “Provençale” - lotte op Ardense wijze Côte à l’Os - eendeborst - lamsfilet - chipolata - melkkalfskroontje - speenvarkenshaasje met Provençaalse kruiden verse cruditeiten (tomaten-, komkommer-, knolselder-, wortel-, courgette-, kool-, gemengde sla, bloemkool, broccoli, snijboontjes ,radijs, paprika, kerstomaatjes, ...) - Creoolse rijst - taboulé (couscous) - pasta - aardappelen in de schil - lookboter - koude aardappelen - warme en koude sauzen - broodjes - boter
4/7/9/1/2/

Nagerechten- en kaasbuffetten : Allergeneninfo

Allergenen nr.
Buffet van koude en warme nagerechten
Fijne minibanketgebakjes - javanais - miserable - allerlei soorten bavarois - chocolademousses - vanillesoesjes - crème brulé - café glacé (ijskoffie) - mini-flensje geflambeerd met Grand Marnier en sinaasappelsaus - vers uitheems fruit - vruchtensla - vanilleroom
1/3/7/13
Buffet van verschillende kaassoorten als aanvulling nagerechtenbuffet
Assortiment van hard-, halfhard-, en zacht zuivel
vers fruit - noten - radijsjes - selder
Stokbrood - bruin notenbrood - boter - ….
1/7/9/
Buffet van verschillende kaassoorten als nagerecht
Uitgebreid assortiment van hard-, halfhard-, en zacht zuivel
vers fruit - noten - radijsjes - selder
Stokbrood - bruin notenbrood - boter - ….
1/7/9/
Buffet van verschillende kaassoorten als hoofdschotel
Uitgebreid assortiment van hard-, halfhard-, en zacht zuivel
vers fruit - noten - radijsjes - selder
Stokbrood - bruin notenbrood - boter - ….
1/7/9

Rouwmaaltijden : Allergeneninfo

Allergenen nr.
Broodmaaltijd aan 12,00 euro per persoon
Grote gesloten sandwiches en picolo's, verse boter assortiment van kaas, ham en américain préparé (onbeperkt) Koffie of thee naar believen
1/7/3
Supplementen
Roomsoepje met z'n garnituur (vooraf - naar believen)7/9/
Verse cruditeiten (tomaten-, komkommer-, knolselder-, wortel-, gemengde sla, ...)9
Assortiment van witte en bruine graanbroodjes1/11
Variatie van boterkoeken1/3
Assortiment van salami, Ardeense ham, gebraad, paté, krabsla, augurken, zilveruitjes, mosterd, confituur3/10
Notenpralinétaart of biscuit met vers fruit of fruittaart met koffie of thee1/7/3/
Alle allergeneninfo omtrent de warme rouwmaaltijden, vindt u terug bij de rubriek: soepen / hoofdgerechten / Nagerechten

Quick Lunch : Allergeneninfo

Allergenen nr.
Grote croque-Monsieur met verse cruditeiten (tomaten-, komkommer-, knolselder-, wortel-, gemengde sla en bloemkool)7,00
Grote croque Madamme ( + spiegelei ) met verse cruditeiten (tomaten-, komkommer-, knolselder-, wortel-, gemengde sla en bloemkool)8,00
Grote croque Hawaï ( + ananas & kaas ) met verse cruditeiten (tomaten-, komkommer-, knolselder-, wortel-, gemengde sla en bloemkool)8,00
Grote croque Boom Boom (+ spaghettisaus)7,00
Grote croque Maison (+ saus & ananas)7,50
Dubbele boterham met kaas en hesp met verse cruditeiten (tomaten-, komkommer-, knolselder-, wortel-, gemengde sla en bloemkool), mayonaise en mosterd + koffie (3X)9,50
2 boterkoeken + koffie (2X)7,00
Koude vleesschotel met verse cruditeiten (tomaten-, komkommer-, knolselder-, wortel-, gemengde sla en bloemkool), aardappelen en mayonaise13,50
Koude vleesschotel met verse cruditeiten (tomaten-, komkommer-, knolselder-, wortel-, gemengde sla en bloemkool), frietjes en mayonaise14,50
Hutsepot met worst, spek, geraiseerde ham en mosterd11,00
Spaghetti Bolognaise8,00
Lasagne al forno "Notredame"9,00
Vlaamse rundsstoverij (of vol au vent) met frietjes (of aardappelkroketten of aardappelpuree of pasta) en verse cruditeiten (tomaten-, komkommer-, knolselder-, wortel-, gemengde sla en bloemkool)10,00
½ Kip met frietjes (of aardappelkroketten of pasta of creoolse rijst) en verse cruditeiten (tomaten-, komkommer-, knolselder-, wortel-, gemengde sla en bloemkool)10,00
Gentse Waterzooi met gepersilleerde aardappelen (of aardappelkroketten of frietjes of pasta of creoolse rijst) (Gepocheerde kip met fijngesneden en kort aangestoofde prei, selder en wortel)13,00
Gebraiseerde ham met frietjes (of aardappelpuree of pasta of creoolse rijst) en verse cruditeiten (tomaten-, komkommer-, knolselder-, wortel-, gemengde sla en bloemkool)10,00
Ribbetjes met frietjes (of aardappelkroketten of aardappelpuree of pasta of creoolse rijst) en verse cruditeiten (tomaten-, komkommer-, knolselder-, wortel-, gemengde sla en bloemkool)12,00
Orloffgebraad met frietjes (of aardappelkroketten of aardappelpuree of pasta of creoolse rijst) en verse cruditeiten (tomaten-, komkommer-, knolselder-, wortel-, gemengde sla en bloemkool)10,50
Steak met frietjes en verse cruditeiten (tomaten-, komkommer-, knolselder-, wortel-, gemengde sla en bloemkool)14,00
Eigentijds hoofdgerecht; een keuze van de chef10,00
Breughelbuffet
Gebraad, gekookte ham, boerenham, wijnendalerpaté, gehakt witte pens, bloedworst, droge worst, salami, hoofdvlees, kalfskop,… / verse cruditeiten (tomaten-, komkommer-, knolselder-, wortel-, gemengde sla en bloemkool) / wit - en bruin brood / broodjes / warme aardappelen in de schil of koude aardappelen / mayonaise, mosterd, zilveruitjes, augurken, …
16,00
Menu D4
Verse seizoenssoep met streekgarnituur / Gebraiseerde Polderham met een streekbiersausje verse cruditeiten (tomaten-, komkommer-, knolselder-, wortel-, gemengde sla en bloemkool) aardappelfrietjes / Koffie
17,00
Menu E4
Bouillabaisse van het fijnste uit de Noordzee / Mechelse koekoek (hoevekip) "Archiduc" seizoengroenten van eigen bodem aardappelkroketjes / koffie
20,00
Scroll naar boven